Главният дизайнер на игри в Zynga напусна компанията

0
20

Поредният високопоставен служител напусна Zynga. Този път това е Главният дизайнер на игри Брайън Рейнолдс. Напускането му бе потвърдено от президента на отдела по игри в компанията Стив Чианг. В официалното съобщение Чианг благодари на Рейнолдс за дългогодишната му работа в Zynga и най-вече за разработването на FrontierVille – едно от най-иновативните им заглавия.

Рейнолдс работи в Zynga едва от четири години, затова определението „дългогодишна работа“ звучи малко странно. Въпреки това обаче той изигра изключително важна роля в утвърждаването на компанията като сериозен играч на пазара за игри. Преди това потребителите асоциираха Zynga главно със създаването на „простички игри за Facebook“.

Сред проектите, в които Рейнолдс е участвал, се нареждат освен FrontierVille, CityVille 2, FarmVille 2 и ChefVille.

След като Главният креативен директор на Zynga Майк Верду напусна през август, Рейнолдс се спрягаше за негов заместник. По-късно обаче от компанията избраха за този пост Тим Льотурно. Дали това е била причината за напускането на Рейнолдс, не е ясно. Той самият не пожела да коментира причините за раздялата си с компанията. Не отговори и на въпроса какво обмисля да прави в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари