Beyond: Two Souls излезе преди шест години и беше един от последните ексклузиви за PlayStation 3. Играта не беше тотален хит, но мнозина са тези, които харесаха заглавието, най-вече заради емоционалната история, която тя разказа. Със сигурност играта е останала близко до създателя ѝ, Дейвид Кейдж, който е сценарист и режисьор на Beyond: Two Souls. Основателят на Quantic Dream сподели наскоро в интервю, че това вероятно е най-важната му видеоигра в цялата му кариера. Той и колегите му имат зад гърба си заглавия, като Heavy Rain, Fahrenheit: Indigo Prophecy и за последно – Detroit: Become Human.

„Не може да си представите колко много научих, докато работя по нея“, споделя в интервю за DualShockers Кейдж, добавяйки, че това може би е най-важната му игра в кариерата му на сценарист и режисьор. По време на създаването ѝ, Кейдж се впуснал в изследването на теми, до които не се е бил докосвал в дълбочина досега. Той определя процеса по работата му по Beyond: Two Souls, като освобождаващ.

„Това беше също така и освобождаващо упражнение за мен и разбрах, че игрите могат да засягат също и сериозни теми, като самоубийството, идентичността, маргинализацията и трудността от това да се приемеш такъв, какъвто си. Това определено беше огромно предизвикателство – да говоря за тези сериозни и интимни теми, но те ме завладяха напълно“, разказва той. Кейдж продължава, като разкрива, че играта има силно влияние и върху Detroit: Become Human и че тя е нямало да бъде това, което се е получило накрая, ако не е била Beyond: Two Souls.

Вероятно си спомняте, че в началото на тази година студиото получи сериозно финансово рамо от китайската NetEase, което ще позволи на разработчика да скъса със зависимостта си от Sony. Beyond: Two Souls за PC е изява на тази свобода. Играта вече излезе за Windows, благодарение на Epic Games, заедно с Heavy Rain, а по-късно ще се появи и Detroit: Become Human.

Що се отнася до споменатото отделяне от Sony, то Кейдж заявява, че той е обмислял това дълго преди сключването на сделката с NetEase. Кейдж не е бил уверен накъде иска да продължи компанията, но е знаел, че е нужна промяна. Влязъл в разговори с няколко компании, сред които китайците от NetEase му се сторили най-подходящи. Що се отнася до Sony, той споделя топлите си чувства към компанията и благодари, че са му позволили споменатите игри да излязат и за PC.

„Винаги сме имали добри отношения със Sony PlayStation. Те винаги са подкрепяли работата му и ние винаги сме им отвръщали с лоялност. Така че проведохме един много открит разговор относно това и те ни позволиха да публикуваме каталога си от заглавия за PC“, завършва той.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuku
kuku

то това ебаси играта, да го беше направил направо на филм

ГневенБелтък
ГневенБелтък

Голем филмар, бате.