Wolfenstein: Youngblood ще е една доста различна игра от сериите на MachineGames и то не само заради това, че ще е по-кратка и ще служи като встъпление към следващата и последна глава от възродения вариант на култовата поредица.

В Youngblood ще се запознаете с децата на Би Джей – две много опасни близначки, готови на всичко, за да спасят своя известен баща. Играта ще предложи различен геймплей, който ще е с далеч по-открит дизайн от предходните части на Wolfenstein, позволяващ по-голяма свобода и повече странични мисии. Освен това, друга разлика тук е, че MachineGames я разработват съвместно със създателите на Prey и Dishonored Arkane Studios. И изглежда това ще има пряко влияние от някои от отличителните характеристики на Youngblood. В интервю за новия брой на официалното списание на PlayStation, изпълнителният директор на играта Йерк Густафсон споделя, че дизайна на Wolfenstein: Youngblood е вземе много от идеите в Dishonored.

“Смятам, че играещите ще забележат много сходства с дизайна на нивата от игрите от сериите Dishonored, така че това ще е едно различно преживяване, но смятам, че ще е от полза за самата игра, особено по отношение на намирането на различни подходи в комбат сценариите и в мисиите като цяло. Густафсон разкрива и част от концепцията з съдържанието и фокуса на историята. Макар и разработчиците да са били фокусирани над това, което разказват другите части на Wolfenstein по отношение на историята, то като материал, играта ще предложи по-малко от своите предшественици, тъй като акцент в играта е нейния открит характер. И макар съдържанието да бъде по-малко като обем, то цялостното времетраене, което геймърите ще прекарат в игра, ще е повече, заради страничните мисии и дейности, които са повече от предишните игри.

„Откритата струтура и кооперативния аспект я прави малко по-трудна, когато говорим за общия наратив. Смятаме, че ще предложим добра история, но това е нещо различно от предишните ни неща – малко по-леко, не само по отношение на тона, но и по отношение на обема съдържание. И смятам, че това е голяма промяна – кампанията може и да е по-кратка, но количеството геймплей е повече. Играещите ще могат да останат в играта за по-дълго време. Веднъж приключила кампанията, ние добавяме нови предизвикателства и странични мисии. Ще разполагате с много повече дейности и странични мисии в Youngblood, отколкото в предишните игри от поредицата“, обяснява Густафсон.

Wolfenstein: Youngblood излиза на 26.07 за PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и PC. Отговорността за разработката на Switch версията е на хората от Panic Button, помогнали също така и за портовете за Switch на DOOM и Wolfenstein 2: The New Colossus.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за