Студиото Gearbox Software всъщност не е чуждо на работата на Valve и Half-Life франчайзът. То е отговорно за създаването на експанжъните Opposing Force и Blue Shift, както и за адаптиране на първата игра за PlayStation 2. Сега при запитване в интервю обаче босът на Gearbox Ранди Пичфорд не е сигурен дали иска да се завърне към поредицата.

Изглежда той не изгаря от желание да участва в потенциална разработка на отдавна чакания и изглежда утопичния вече проект за Half-Life 2: Episode 3. Той коментира: „Не знам какъв би бил третият епизод на Half-Life 2 и не знам дали искам да участваме. Не съм сигурен дали бихме могли и дали въобще би трябвало да го правим. Бих се радвал да прекарам още време работейки върху тази пъстра вселена на Half-Life серията. Но сега просто не виждам смисъл„.

Той обаче уточни, че не може да говори изцяло от името на Gearbox студиото, което се състои от няколкостотин човека и със сигурност много Half-Life фенове. Пичфорд добави: „Все пак мисля, че си свършихме всичката работа. Разработихме Opposing Force, направихме Blue Shift и дори PS2 версията на Half-Life, и беше забавно за нас…

Според Пичфорд преработката на Half-Life за PS2 научи изцяло програмистите в Gearbox да правят игри за конзоли, тъй като преди това те само са се придържали към заглавия за РС-та. Но вече знаем, ако някога, в далечното бъдеще се зароди идея за разработване на трети епизод на емблематичната Half-Life 2, Gearbox Software вероятно няма да участва в проекта, дори и за повторно адаптиране към конзоли.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за