Дори новата Nvidia RTX 3080 не може да се справи с Crysis Remastered

12
4578

По време на своя първи дебют през 2007 играта Crysis се прочу като едно от най-изискващите мощен хардуер заглавия на годината (ако не и най-изискващото). Спрямо тази игра геймърите започваха да оценяват стойността на своите компютри и в интернет до ден днешен властва онлайн шегата-меме „Can It Run Crysis„. Изглежда студио Crytek възнамерява да продължи завета на своето най-популярно заглавие, като направи римастъра му също толкова жаден за компютърна мощност. С помощта на висококачествена система на осветление, 8К текстури, генериране на сенки и отражения в реално време, Crysis: Remastered се оказва непосилна задача за най-новото от Nvidia.

Преработената версия въвежда със себе си специален графичен режим, отразяващ епичното меме „Can It Run Crysis“ и задействащ всяко едно графично ядро в компютъра ви. Според ръководителя на проекта Стивън Халбиг все още няма видеокарта, която да изпълнява плавен 30fps геймплей с този режим.

Разбира се, феновете и критиците се усъмниха в това твърдение. От Gizmodo и PC Gamer решиха да направят тестове с най-мощната засега Nvidia RTX 3080 и последно поколение Intel Core i9. За да няма редуциране на производителност, е необходимо и снабдяването на качествено захранване (нищо под 1000W не върши работа), както и осигуряването на надеждно бързо SSD (където Samsung са вещи с Evo серията). Въпреки сглобяването на такава машина, считана за образец за мощност, тя не може да се справи с възпроизвеждането дори с 30fps 4К поток. Според PC Gamer за представената едноминутна демонстрация играта се изпълнява при 4К резолюция средно с 37,46 fps, падащи до 25,66 в определени моменти. По време на демонстрацията видеокартата се захранва средно с 319W мощност, скачайки на 386W във върхови моменти. Това означава периодични прекъсвания и забавяния по време на игра. Но пък за сметка на това гледките са зашеметяващи.

От друга страна производителността се покачва стремглаво на 1440p резолюция със средно около 50fps. На FullHD пък се стига до напълно достатъчните 70fps. Предвид огромната разлика в мощността между RTX 3080 и 2080ti, по-добре не опитвайте да подкарвате играта на максимални настройки на скромна машина с GTX 1060. Дори намаляване на настройките на High водят до 60 fps на 4К и 110 fps на FullHD резолюция. Предвид редовната разлика от около 20 fps при предишния флагман на Nvidia – RTX 2080Ti, старите видеокарти на компанията могат да се окажат напълно неспособни да изпълняват Crysis Remastered (дори GTX 1050 не се класира в минималните изисквания).

След тези резултати Crysis Remastered вероятно ще се превърне в най-иновативния инструмент за бенчмаркове редом със заглавия като Control. Ще бъде интересно да видим как ще се справят най-новите видеокарти на AMD с Big Navi архитектура.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари