Еlectronic Arts и DICE разкриха Battlefield V

4
955

DICE представи дълго чаканата нова игра от емблематичната поредица чрез лайв стрийм вчера.

Множество промени ще видим в Battlefield V, когато излезе на 19.10. Геймплеят получава сериозно обновление, завръща се кооперативния режим, завръщат се и War Stories, отпадат платените карти и режими и традиционните DLC пакети за сметка на „живи услуги“ и може би едно от най-важните неща: DICE и EA изглежда са си взели бележка – без извиване на ръцете на геймърите и нечестни практики по допълнително монетизиране! Дано.

Ето някои от основните характеристики на BfV в обобщен вид.

Battlefield V will give you something you have never seen before in a World War II shooter.”

„Battlefield V ще ви даде нещо, което не сте виждали преди в шутър от Втората световна война“. Това е изречението, обобщаващо анонса на играта. Именно това е и акцента в новата игра изглежда: запознаване с по-неизвестни битки и събития от ВСВ, различни локации, като опустошения от нацистите Ротердам, норвежките полета и кой знае още къде.

Голямата промяна тук носи името Tides of War, с която се слага край на премийния сезонен пропуск. Това, както находчиво посочва Том Хогинс от The Guardian, ще прекрати практиката на разделяне на Bf, геймърите – на такива, които имат достъп до допълнително заплащаното съдържание и тези, които нямат достъп до него, запазвайки общността на играта заедно и то постоянно. Нови карти, режими, къстъмизации, всичко това ще идва с обновления, които ще са безплатни. Все пак, вероятно е да има допълнителна монетизация, но това ще засяга единствено козметики.

Един от акцентите в презентацията на играта беше засилване на отборната игра и важността на това да бъдете част от боен отряд. В BfV ще бъдете стимулиран да сте част от бойна единица, което ще ви носи повече XP точки, а заедно с това стратегическо преимущество и други бонуси. Връщането ви в играта ще е по-бързо и ще може да лекувате ранен боен другар, независимо от ранга ви или класа ви. Разбира се, че възстановяването му няма да бъде толкова бързо, колкото, ако е извършвано от доктор, но това ще е важна част за запазването на екипа ви заедно, а с това и общия ви прогрес.

Сингъл кампаниите War Stories са отново тук, като DICE обещават да са още по-интригуващи и ангажиращи.

Кооперативният режим носи името Combined Arms и бива рекламиран като свързващо звено между сингъла и мулти режима. По време на разкриването на играта не бяха споделени много други подробности, освен нещо, което DICE наричат „генератор на мисии“.

Звездата на мрежовия режим пък се нарича Grand Operations, които ще съчетават няколко режима в една голяма кампания, а всяка битка ще се развива в разстоянието на четири „дни“, като всеки „ден“, фокусът ще е над различен режим и наратив. Така например, споделиха вчера от студиото, ден първи може да участвате във въздушната офанзива над Ротердам и да имате за цел да разрушите оръдията на противника, с което да подпомогнете предстоящото влизане на пехотата следващия ден. На следващия пристига пехотата, и в зависимост от представянето ви ще зависи броя на бойците, които може да възстановите. На третия ден картата може да се промени, например, докато последния ден е решаващ. Ресурсите са оскъдни, амунициите на привършване, а на играещия му остава едва един живот.

Очаквайте повече подробности за играта в следващите дни и седмици. По-долу може да изгледате пълния запис на вчерашното събитие. Стартира от 01:00:00. Ако искате да разберете повече за Battlefield V може да посетите и официалния сайт на играта.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари