Зад кулисите на Shovel Knight – 2D игра, разработена в 3D енджин

0
121

При издаването си, голямо внимание от страна на винтидж феновете привлече видеоиграта Shovel Knight. Тя беше дефинирана от геймърите като изключително ретро и напомняща старите Nintendo заглавия. Само че Shovel Knight е нова игра и в тази връзка е разработвана по нови принципи. Това, което можете да помислите за 2D преживяване, може да се окаже хитро разпределение на декори в 3D пространството.

Това разкри геймър, водещ YouTube канала Boundary Break. Той модифицира кода, за да отключи камерата в играта и разкри, че всичко се симулира в 3D енджин. Той не е производен на Unity или Unreal Engine, а е дело специално на студиото Yacht Club Games. Това прави факта, че Shovel Knight е всъщност 3D игра, още по-изумителен. Един от разработчиците обаче има обяснение. Дейвид Д’Анджело от студиото сподели, че енджинът е разработен много преди играта да бъде дори измислена. Когато най-накрая екипът решил да направи заглавие в двуизмерното пространство, се стигнало до извода, че старата основа може да свърши работа. С 3D енджина те можели да анализират лесно появата на бъгове и да преработят Shovel Knight за много платформи.

Освен това YouTube видеото на Boundary Break разкрива много други тайни на Shovel Knight. Изглежда в нивата са останали невидими асети и текстури, които дори според разработчика не трябвало да присъстват. Д’Анджело спомена, че може би ще премахне излишните подробности с нова версия в бъдеще, но не е ясно кога. Клипът би бил интересен за тези, които се питат как се правят печелившите инди видеоигри.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за