Мобилните игри, включително и популярната Pokemon GO на Niantic Inc., се радват на големите предимства на широкото разпространение „от уста на уста“. Този и още факти е разкрило проучване на Peanut Labs за играчите на мобилни устройства. И въпреки че почти всички са запознати със Super Mario героя на Nintendo, малко хора знаят за дебютиращата игра за смартфони Super Mario Run.

Peanut Labs, субсидирана от Research Now, направи такива изводи след запитване на повече от 1 100 геймъра, за да се разберат нуждите на потребителите. Проучването хвърля светлина на някои от най-известните заглавия в индустрията на мобилни игри на стойност 36 милиарда. Peanut Labs раздели запитаните на групи от потребители – жени, мъже между 18 и 24 години и мъже между 25 и 49 години със семеен доход $100 000 и повече. Проучването достигна до такива заключения:

Измежду играчите на мобилни устройства, само 52% са научили за издаването на Super Mario Run. Изглежда Nintendo трябва да подходи по-напористо от страна на рекламата.

Clash of Clans и Mobile Strike най-добре се справят в привличането на вече отказали се играчи посредством известия

Madden NFL Football има най-голяма възможност да бъде препоръчана – повече от 90% от геймърите ще я препоръчат на приятели.

Peanut Labs разкри в проучването различни начини, по които компаниите привличат внимание. Clash of Clans например най-интензивно използва известия на смартфони, за да впечатлява отново предишни геймъри. Madden NFL Football пък балансира между геймплей и известия, за да получи най-висок рейтинг от потребителите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари