Един от шефовете на Ubisoft предрича, че настоящето конзолно поколение е предпоследното.

Ив Гийемо, вижда краят на конзолите, макар и според него това да не е скоро. Независимо, че някои анализатори смятат, че това е може би последното конзолно поколение, известният ветеран в индустрията смята, че безконзолният гейминг ще дойде, за да представи независим от платформата гейминг. Гийемо сподели това свое убеждение в интервю за Variety.

„Ще има още едно конзолно поколение и след това ще стриймваме, всички ние. Аз смятам, че с времето стриймингът ще стане далеч по-достъпен за много геймъри и ще направи притежаването на огромен хардуер вкъщи, излишно“, обяснява той.

Според Гийемо, стриймването към към повече екрани на ААА игри представлява една от най-големите иновации, които ни предстои.

Той е убеден, че това ще помогне за по-бързия растеж на самата индустрия. „Ще трябва да поработим над достъпността на тези игри, за да сме спокойни, че могат да се играят еднакво на всички платформи, но самият факт, е ще може да стриймваме тези игри към мобилни телефони и телевизори без нуждата от конзоли ще промени много неща в индустрията“, заявява Гийемо. Според него, голяма част за тази промяна ще изиграят използваните вече от все повече издатели на съдържание облачни сървъри, при която тежките изчисления биват извършвани не локално, а от външни сървъри. Той вярва, че колкото повече разработчици възприемат този начин на работа, то тя ще стане достъпна и до повече техни колеги и ще се използва от всички, така че ще могат да доставят преживяване, което сега се доставя от игровите конзоли.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Пълни глупости.