Сензор във вид на калъф за iPhone 8 Plus или Pixel 2 XL ще може да „вижда“ ножа, пистолета или експлозива под дрехите.

Това е калъфът SWORD, който още няма прототип, но заинтересува специалните служби на САЩ.

Бившият контрагент на специалните служби Бари Оберхолцер основа компанията Royal Holdings и твърди, че с помощта на новия сензор е възможно от разстояние и бързо да бъде открит човека с оръжие.

SWORD изглежда като калъф за iPhone 8 Plus или Pixel 2 XL. Устройството разполага с 18 антени, които сканират околното пространство на различни честоти. Royal Holdings твърди, че устройството не само може да открие пистолет, нож и експлозиви, но и подслушващо устройство под дрехите, благодарение на изкривяванията на отразените вълни. SWORD не е рентген, но може да работи на разстояние до 20 метра. Според неговите създатели, без фалшиви аларми.

Първият компактен прототип трябва да бъде представен през месец август. Масовите продажби са планирани за началото на 2019 година. Цената вече е обявена – SWORD струва $1250 плюс месечен абонамент в размер на $30.

Оберхолцер сподели, че вече е получил около 8000 предварителни поръчки от частни охранителни агенции, охрани на казина, както и от редица образователни институции.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари