Голямото чакане свърши и след осем години на разработка, Cyberpunk 2077 излиза днес за радост на всички почитатели на CD Projekt RED. Логично и тази седмица се появи премиерния трейлър към играта.

Краткото видео, озаглавено „V“, ни представя основата на историята и главните персонажи, както и главният герой – Ви.

Годината е 2077. Вие се намирате в Нощния град, най-опасното място в Свободния щат Северна Калифорния в разгара на една безмилостна война. В началото на века, САЩ претърпява сериозна криза, което води до разделение между т.нар. съюз Нови американски щати и Свободните щати, прераснало във Войната за обединение в края на 60-те години. Нощният град е останал незасегнат от бойните действия и самотен остров между двете страни, но на своята цена. Днес в страната властват безмилостни корпорации. Ви трябва да открадне от една от тези корпорации секретна технология, известна като „чипа на безсмъртието“. Макар и да успява, неговият приятел загива в операцията. При предаване на чипа, Ви е предаден от човека, възложил му мисията и оставен в безпомощно състояние на едно бунище, но все пак успява да оцелее, като чипът явно играе важна роля тук.

Cyberpunk 2077 ще ви даде още в началото множество възможности за персонализация на героя ви, в това число и неговата предистория, което изиграва ключова роля по отношение на това как ще се развие историята. Още в началото ще може да изберете три основни „пътеки“: тази на „бялата якичка“ (The Corpo-Rat), номад (The Nomad) и на уличното хлапе (The Street Kid). Играта ще предложи огромен свят с открит дизайн и да се надяваме, че ще си е заслужавала чакането. Само тази година тя получи две забавяния, а заедно с тях се появи и напрежение в интернет пространството, след като стана ясно, че хората, които работят по играта е трябвало да работят значително повече часове от тези в договорите им. Но както беше и подчертано от шефовете на полското студио, всеки вложил усилия тук ще получи солидно възнаграждение за труда си.

Що се отнася до самото видео, в неговия край, хората от CD Projekt вмъкват специално съобщение, което се появява за част от секундата, но потребители на социалните мрежи бързо са успели да ги покажат на света. В него, разработчиците говорят повече за трудностите при работата си и благодарят на всички, които са дочакали излизането на играта, като отправят и специална молба към хората, които изиграят играта – да дадат своето мнение за нея в социалните канали на студиото и във форумите им. Любопитно звучи и загатнатия план за това, което предстои след премиерата на Cyberpunk 2077.

„Споменахме вече, че ще има експанжъни и макар и все още да не сме готови да споделим подробности, ще кажем само, че научихме много от работата си по Hearts of Stone и Blood and Wine. Планираните от нас допълнения ще ви отведат даже по-надълбоко в света на Cyberpunk 2077, предлагайки ви значимо по обем съдържание и история, което ще ви изправи пред трудни избори, които ще трябва да вземате на фона на сериозни наративи, които няма скоро да забравите“, пишат CD Projekt RED. „Но преди да стигнем дотам, ние ще стартираме първо нашата програма за безплатни допълнения в началото на 2021. Както и с The Witcher 3, може да очаквате серия от безплатни DLC пакети да започнат да пристигат в Нощния град – набор от яки неща, които ще вдъхнат даже още повече живот в света на това мрачно бъдеще. Надяваме се, че всички вие го очаквате с нетърпение“, четем в посланието на студиото.

Между другото, тази седмица дойде и радостна новина за всички фенове на моддинга, които чакат излизането на Cyberpunk 2077. Авторът на WolvenKit, набор от моддинг инструменти за The Witcher 3 : The Wild Hunt, сподели, че смята да пригоди софтуера си за Cyberpunk 2077.

„Сега, когато сме близо до появата на CP77, подготвяме обновление за общностните моддинг инструменти за The Witcher 3 – WolvenKit – да поддържат също Cyberpunk!“, споделя той в официалния форум на CD Projekt RED.

Това, което знаем от по-рано тази година е че полското студио обяви, че моддинг поддръжка не се предвижда за играта поне около първите седмици след излизането ѝ. Мисли се за официална моддинг поддръжка, но на един по-късен етап. Обновяването на WovenKit едва ли ще е проблем за създателите му, тъй като Cyberpunk 2077 ще използва същия енджин като този на Witcher 3 само че по-нов.

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари