Две от най-големите игри на Ubisoft, които очакваме в близко бъдеще – Far Cry 6 и Rainbow Six Quarantine – ще бъдат забавени. Това стана ясно от публикувания по-рано тази седмица редовен финансов отчет на студиото за последното тримесечие.

Първата от двете игри трябваше да се появи в началото на февруари 2021, но сега излизането ѝ се отлага за следващата фискална година, чието начало е през април. Същото ще се случи и с Rainbow Six Quarantine, съобщава VentureBeat.

„Макар и да изместваме излизането на Far Cry 6 и Rainbow Six Quarantine за 2021-22, за да можем да експлоатираме пълния им потенциал в контекста на продуктовите предизвикателства, наложени от COVID-19, целите ни за достигането на конкретните оперативни приходи за 2020-21 остават тези, които заложихме през май“, съобщава в отчета си Фредерик Дюге, главен финансов мениджър в Ubisoft. „Възможността да максимизираме дългосрочните облаги от нашата интелектуална собственост, докато в същото време запазваме солидни финансови цели, подчертава продължаващото увеличение на нашите приходи, силата на портфолиото ни от заглавия, увереността в успеха ни по време на празниците в края на годината и настоящата позитивна динамика в индустрията“. Или както обобщава думите на Дюге Джеф Гръб, в момента Ubisoft печели достатъчно добре и едно подобно забавяне няма да се отрази негативно на печалбата на компанията.

„Ако ми позволите да преведа това – Дюге заявява, че Ubisoft правят в момента много допълнителни печалби заради пандемията. Хората се обръщат към игрите за една безопасна домашна среда. И това води след себе си ръст в приходите за настоящите заглавия на издателя, като лайв-сървис играта Rainbow Six: Siege. Но също така, това е довело и до ръст в продажбите за игри от каталога на Ubisoft, като Assassin’s Creed: Odyssey“, обобщава Гръб.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари