Както и се очакваше, Age of Empires 4 беше един от хитовете на отминалия Gamescom 2021, където си тръгна с наградата за най-добра стратегия. Всички почитатели на поредицата очакват с нетърпение 28-ми октомври, когато излиза официално AoEIV, а Microsoft публикува тези дни и официалните PC изисквания за играта. Както може да видите и от представеното по-долу, те са си доста скромни за стандартите на голяма игра днес, каквато безспорно е и Age of Empires 4.

Страницата в Steam (както и в магазина на Microsoft) вече приема предварителни поръчки. Освен това беше разкрита и появата на специалния пакет Age of Empires Anthology, който включва освен AoE4, така също и Age of Empires: Definitive Edition, Age of Empires II: Definitive Edition и Age of Empires III: Definitive Edition заедно с всички излязли досега допълнения за игрите без United States Civilization за AoE3.

„Върнете се към историята! Миналото е пролога, посредством който се гмуркате в една богата историческа обстановка, съставена от осем различни цивилизации от целия свят – от англичаните и Китай до делфийския султанат – по пътя си на победата. Изграждайте градове, управлявайте ресурси и водете бойните си единици към славата, по море и суша през четири различни кампании с 35 мисии, които се разпростират през 500 години история – от Тъмните векове чак до Ренесанса. Изберете вашия път към величието посредством Historical Figures. Изживейте наново приключенията на Жана Д’Арк в нейния път към победата над Англия или командвайте могъщите монголски орди, като Чингис хан, в мисията си да завладеете света. Изборът е ваш. И всяко едно решение, което вземете ще определи изхода на историята“, гласи анонса на играта.

Age of Empires 4 PC – recommended system requirements

 1. Processor: Intel i5 3.6 GHz (six-core)
 2. RAM: 16 GB
 3. Graphics Card: Nvidia GeForce 970 with 4 GB of memory
 4. DirectX: 12
 5. Disk space: 50 GB
 6. Operating System: Windows 10 64-bit

Age of Empires 4 PC – minimum system requirements

 1. Processor: Intel Core i5-6300U
 2. RAM: 8 GB
 3. Graphics Card: Intel HD 520
 4. DirectX: 12
 5. Disk space: 50 GB
 6. Operating System: Windows 10 64-bit

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари