Имената на Windows-акаунтите създават проблеми при инсталирането на Grand Theft Auto V

2
69

Не всичко премина гладко с излизането на версията на Grand Theft Auto V за персонални компютри. Геймърите се сблъскаха с внезапни спирания на онлайн-услугата на Rockstar, както и с проблеми при инсталирането на играта. Оказа се, че играта не поддържа имена на акаунти, които не са написани на латиница. Възможно е използването на акаунти, съдържащи цифри, главни и малки букви, но само на латиница. Ако акаунтът на потребителя съдържа кирилица или японски или китайски йероглифи, то инсталирането на Grand Theft Auto V е проблемно.

Този проблем е известен от много години, но ето че програмистите на Rockstar не са се съобразили с тези символи в акаунтите. Засега компанията предлага създаването на нов акаунт с латински букви плюс цифри. По усложнението се работи и съвсем скоро трябва да излезе пач, който да реши проблема със символите в акаунтите на операционната система Windows, които съдържат и други символи, освен латиница. Дотогава, всички геймъри, създали акаунти на кирилица или използвали йероглифи, ще трябва да създават нови акаунти с права на администратор.

Вече се появиха съобщения, че проблемът може да се заобиколи чрез промени в системния регистър. Цитират се клоновете [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNlsCodePage] и [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionFontSubstitutes]. Това е неофициална информация и са възможни нежелани резултати.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари