Когато се спомене клауд гейминг днес, 9 от 10 човека ще ви кажат името на Stadia и вероятно един – това на Project xCloud на Microsoft. Но това съвсем не са единствените налични услуги за облачен стрийминг на видеоигри. В YouTube има достатъчно материал, който може да ни убеди в качествата на GeForce Now, клауд платформата на Nvidia за облачен гейминг.

По-рано тази година беше и открит свободния достъп на GeForce Now за всички. Медиите обърнаха малко повече внимание на услугата, но не толкова, за да хвалят нейните достойнства. Става въпрос за това, че издатели започнаха да изтеглят своите игри от GeForce Now. За последно го направиха от Hinterland Studios, създатели на хитовия сървайвъл The Long Dark. Преди това по същия начин постъпиха от Bethesda и Activision Blizzard. Подобно решение изглежда са взели и от Capcom, Rockstar и Square Enix. Доколкото става ясно, Nvidia не са търсели подписването на споразумение с издателите и разработчиците, чиито продукти биват предлагани в услугата. И това сякаш изглежда логично. Донякъде. В смисъл, съвпадение ли е, че всичко започна след излизането на GeForce Now от бета стадий и официалния ѝ старт в началото на февруари?

Междувременно в края на миналата седмица още едно студио заяви оттеглянето си от платформата – 2K Games.

„По молба на издателя трябва да ви уведомим, че заглавията на 2K Games ще бъдат премахнати от GeForce Now днес. Работим с 2K Games за връщането на техните игри в бъдеще“, написаха в петък във форума на услугата Nvidia.

Новината породи разбира се множество гневни реакции, тъй като без време повечето големи издатели се отдръпнаха вече от платформата и е вероятно и останалите да ги последват.

Едно студио обаче няма никакво намерение да напуска – тъкмо обратното. Epic Games.

„Epic са отдадени изцяло на услугата на Nvidia GeForce Now с Fortnite и Epic Games Store заглавията, които изберат да участват, и ние ще засилваме интеграцията си с тях в бъдеще“, написа изпълнителният директор на студиото Тим Суини в социалната мрежа Twitter. „Това е най-добре настроената към издатели и разработчици от големите стрийминг услуги платформа с нулев данък върху приходите от игрите. Игровите компании, които желаят индустрията да се развива към едно по-здравословно състояние за всеки, би трябвало да поддържа подобен вид услуга“.

Към настоящия момент, потребителите на GeForce Now могат единствено да стриймват видеоигри от каталога, които вече имат в своята библиотека в Steam, като Nvidia позволява на издателите да прекъснат отношенията си с тях по тяхно желание.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари