Коледната батъл роял игра на Google перфектно обощава годината, която изпращаме

0
620

Всички знаете за портала на Google, чрез който можем да следим Дядо Коледа. Там може да играете и на някои прости и забавни браузърни игри. Една от тези игри се нарича Snowball Storm

В нея влизате в ролята на малък елф, който се бие до последен дъх срещу легион от безкрайно раждащи се враждебно настроени елфи. Защо тази игра перфектно обобщава 2020 година? Защото в нея не можеш да спечелиш. Не можеш да успееш. Ти просто се опитваш да оцелееш. Познато, нали! 😀

Snowball Storm е доста опростен батъл роял, който споделя жанр с игри като Fortnite, PUBG и още стотици други

Но е някак си различна. Влизаш на страницата, виждаш празнични игри, виждаш пътя на Дядо Коледа, усещаш празничния дух и изведнъж се озоваваш в една елфска касапница. И да, елфите наистина умират.

Когато опонент те уцели със снежна топка, твоя елф пада на колене и след няколко секунди душата му излита към небесата.

Елфите са символ на радостта, поне така ги познаваме. Същото е и с подаръците. Те трябва да са забавни, а не подсилващи персонажа ни, за да може да избива по-лесно други елфи.

По същия начин мерките срещу разпространение на коронавируса преобърнаха нашето ежедневие

Мързеливият ден у дома вече не е нещо жадувано, а е наказание. Дори стрийминг услугите и конзолите са нещо, което започва да те дразни в едни момент, защото са единственото, с което разполагаш.

Та явно от части такава е и визията за Коледа тази година, макар и на шега

В повечето батъл роял заглавия, играта приключва, когато остане само един състезател. В Snowball Storm, враговете не спират да се раждат. По същия начин както на мерките не им се вижда края.

Snowball Storm не дава ясно да се разбере дали другите елфи са AI опоненти или са контролирани от други истински хора.

От чисто геймърска гледна точка, можеха да се постараят повече, дори имайки предвид, че това е браузър-базирана игра

Понякога натискам два пъти, което трябва да изстреля снежна топка, осигуряваща ми още няколко мига живот, и нищо не се получава. Това с подаръците и бонусите, които дават, също не е измислено много добре. По-скоро дава фалшива надежда. Даже май е умишлено търсен ефект. То и в реалния живот е така с липсата на контрол и яснота през 2020-та.

И накрая на тази мелодраматична адаптация на впечатленията от една игра, която иначе не би трябвало да прави кой знае какво впечатление, всъщност има начин да спечелиш. Но той не е да надвиеш всички противници. Той е да бягаш и да се криеш, времето да си върви и в един момент лудницата да приключи.

Ако случайно стоиш на едно място, малките хексагонални парченца земя на ръба на морето започват да се клатят и да падат във водата.

И сега сериозно. Всъщност игричката е доста забавна и си заслужава да я пробвате, за да убиете малко време. Но със сигурност аналогиите за 2020-та година са точно на място. Цъкнете тук, за да я пробвате.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари