fbpx
1.8 C
София

Враждата между Facebook и Apple не спира и FB я ескалира на по-лично ниво

Най-четени

Добре познатото синьо тикче, което Facebook поставя на верифицирани профили на компании и известни личности, беше премахнато от страницата на Apple. Това е поредният нюанс във враждата на двете компании.

Миналата седмица FB отправи критики към Apple за предстоящите промени за поверителността, които компанията от Купертино ще направи. Сега нещата отиват на по-лична основа. Всички големи конкуренти в технологичния бранш – като Microsoft, Samsung, Hewlett Packard и т.н. – продължават да имат своите тикчета.

За сега няма официална позиция на Фейсбук по случая

В Instagram, Apple все още разполага със синьо тикче. Макар и социалната мрежа да е собственост на Фейсбук, управленските екипи са различни.

Всичко започна, когато Apple реши да етикира приложенията в App Store, на база събирането на данни. Това нещо не завърши добре за Facebook. Там се отбелязва информация за данните, които се използват за следене на потребителя, данните, които са свързани към него и данните, които не са свързани към него.

В случая с Facebook, предупрежденията за поверителността бяха с дължина от над 650 думи

Разбира се, FB нямаше как да остави нещата така. Почти веднага бяха пуснати реклами против Apple с размер от цяла страница в редица щатски вестници. След това беше направена блог публикация, в която се обясни как милиони малки бизнеси разчитат на инструментите за събиране на информация във Фейсбук.

При Apple подходът е по-различен. Там не се разчита на големи количества информация, за да се прави печалба. Докато рекламодателите продават продуктите и услугите си, Apple ще продължава да печели своя дял.

При Фейсбук обаче, където имаме една от най-големите рекламни мрежи в света, всичко зависи от събирането на информация за потребителите. Колкото повече, толкова по-добре.

Интересно ще е да видим коя компания ще излезе от ситуацията като победител

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини