8.6 C
София

Компютърът е „център на иновациите”

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Един от откривателите на Valve Gabe Newell представи компютърната платформа като „център на иновациите” по отношение на гейминг индустрията. Той казва, че компанията му е много развълнувана за бъдещето на PC игрите. Неговото студио, известно със Steam платформата и игри като Half Life и Portal, говори за компютъра като платформата, в която се създават иновациите, които по-късно се преливат и в конзолите.

„Дали става въпрос за микротранзакции, платени и безплатни ММО игри или популярните във Facebook игри като Cityville, която успя да събере 84 милиона играча в първия си месец, компютърът е центърът на иновации за цялата индустрия”, казва Newell. „За нас това е индикация за успеха на отворените платформи.”

Топ компаниите все още са в дебат дали PC-то си заслужава. Големи имена като Epic и Crytek се насочиха към конзолите, като посочиха за виновно компютърното пиратство. Компаниите обаче не споменават нищо за пиратството при конзолите. Ситуацията с Playstation 3 може отново да обърне възгледите на много разработчици.

Ken Levine от Irrational Games напълно подкрепя твърденията на Newell и казва, че всички добри дизайнери на игри са започнали от компютрите, дори и след това да са се насочили към конзоли. Вчера на CES (Consumer Electronics Show) Newell спомена и адмирацията си към новите GPU/CPU микропроцесори на Intel, които по мнение на разработчика ще променят начина, по който възприемаме игрите. Той спомена също, че тези микропроцесори могат да унифицират PC игрите по начин, който в момента досега е бил възможен само за конзоли.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини