fbpx
10.8 C
София

Конзолите на Sony генерират повече приходи от тези на Microsoft и Nintendo взети заедно

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

PlayStation 4 отбеляза отличен старт в осмото конзолно поколение, след като към 30 юни 2015 г. от платформата са продадени 25.3 милиона бройки. Това е повече, отколкото са продажбите на XBOX One и Wii U взети заедно, което на свой ред дава на Sony повече от 50 процента пазарен дял – нещо, което PlayStation 3 не успя да постигне преди време.

Според ново маркетингово проучване на Euromonitor, в момента семейството конзоли PlayStation генерира повече приходи, отколкото продажбите на ХВОХ360/XBOX One и на Wii/Wii U, взети заедно. За пръв път от ерата на легендарната PlayStation 2, през 2014 г. Sony отчете приходи от 8 милиарда долара от продажби на конзоли, докато конзолите на Microsoft и Nintendo имат заедно 7.2 милиарда долара общи приходи.

Особено неприятно е положението на Ninty, като компанията-ветеран отбелязва спад в общите приходи от цели 25 процента от 2012 г. насам. Анализаторите обясняват това с високата стартова цена на Wii U и объркващата рекламна кампания, която не успя да грабне вниманието на пазара. До момента от Wii U са продадени само 10 милиона бройки в световен мащаб.

В същото време, Sony вече почти две години успява да задържи цената от 399 долара за PS4 поради големия потребителски интерес, докато на Microsoft се наложи да я свали от 499 на 349 долара само в рамките на година, за да остане американската компания конкурентоспособна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини