Творческият директор не смята скоро да прекъсва работа по игрите от поредицата God of War.

Новият God of War вече е тук и всички говорят за него. Играта се очакваше с огромен интерес, заради промените, направени от Santa Monica. Това, както преди посочиха от студиото, е нов старт за Кратос и неговия свят – обстановката е различна – със заснежените скандинавски планини и полета, историята е по-дълбока от предишните игри, самият Кратос е помъдрял и днес се налага да се грижи за своя малък син Атрей.

Още преди да излезе играта, Кори Барлог спомена, че това е само началото и той иска да продължи линията на този „нов Кратос“. Колко точно? Пет игри. Това споделя Барлог в интервю за Kotaku. С оглед, че настоящата игра отнема на Santa Monica пет години, означава ли това, че Барлог предвижда да работи още 25 години? „Не. Искам да открия как да правя по-бързо нещата, човече“, отговаря той. Барлог споделя, че за разлика от миналите игри, за които са имали готовата технология и просто са започнали същинския процес веднага, при настоящата игра нещата не са стояли така. Трябвало е да пипнат енджина, да преработят комбат механиката и куп технически неща, така че една немалка част от тези пет години е отишла именно за това.

„За тази игра конкретно, всичко трябваше да се преработи, защото ние просто взехме енджина и го разглобихме по толкова много начини, че когато накрая се събрахме с екипа, всеки си помисли: „Добреее, това не е където трябва да е“. Даже когато видите онези моменти от E3 2016, рендиращата машина я няма все още, енджина, отговарящ за светлината е готов наполовина, технологията, която отговаря за атмосферата почти отсъства. Ключовите механики са си там, но голяма част от начина, по който стриймвахме и зареждахме всичко все още се разработваше и се чудехме как ще проработят нещата от логистична страна. Знаехме това, което искаме да направим. Не знаехме просто все още как да го постигнем технологично, за да стане правилно“, споделя Барлог.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари