Творческият директор не смята скоро да прекъсва работа по игрите от поредицата God of War.

Новият God of War вече е тук и всички говорят за него. Играта се очакваше с огромен интерес, заради промените, направени от Santa Monica. Това, както преди посочиха от студиото, е нов старт за Кратос и неговия свят – обстановката е различна – със заснежените скандинавски планини и полета, историята е по-дълбока от предишните игри, самият Кратос е помъдрял и днес се налага да се грижи за своя малък син Атрей.

Още преди да излезе играта, Кори Барлог спомена, че това е само началото и той иска да продължи линията на този „нов Кратос“. Колко точно? Пет игри. Това споделя Барлог в интервю за Kotaku. С оглед, че настоящата игра отнема на Santa Monica пет години, означава ли това, че Барлог предвижда да работи още 25 години? „Не. Искам да открия как да правя по-бързо нещата, човече“, отговаря той. Барлог споделя, че за разлика от миналите игри, за които са имали готовата технология и просто са започнали същинския процес веднага, при настоящата игра нещата не са стояли така. Трябвало е да пипнат енджина, да преработят комбат механиката и куп технически неща, така че една немалка част от тези пет години е отишла именно за това.

„За тази игра конкретно, всичко трябваше да се преработи, защото ние просто взехме енджина и го разглобихме по толкова много начини, че когато накрая се събрахме с екипа, всеки си помисли: „Добреее, това не е където трябва да е“. Даже когато видите онези моменти от E3 2016, рендиращата машина я няма все още, енджина, отговарящ за светлината е готов наполовина, технологията, която отговаря за атмосферата почти отсъства. Ключовите механики са си там, но голяма част от начина, по който стриймвахме и зареждахме всичко все още се разработваше и се чудехме как ще проработят нещата от логистична страна. Знаехме това, което искаме да направим. Не знаехме просто все още как да го постигнем технологично, за да стане правилно“, споделя Барлог.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари