Като цяло, началото за производителите на VR продукти е сравнително трудно. Но Oculus, компанията, която накара хората да повярват в технологията отново, противно на очакванията се справя най-зле. След цяла година на лоши продажби, PR кошмари и дори изправяне пред съда, през 2017-та адът продължава – в Best Buy се затварят стотици станции за тестване на Oculus.

Приблизително двеста от наличните петстотин станции за изпробване на Oculus продукти се закриват. На пръв поглед това не е апокалиптична новина за компанията, но подробностите са още по-мрачни. Според отчет от Business Insider много от работниците по станциите коментират, че е нормално да прекарват дни наред без да направят нито една демонстрация. Очевидно никой не иска да тества Oculus Rift. Отчетът гласи:

„Някои „Oculus Ambassador“ BI работници казаха, че само през празниците те едва са успели да продадат няколко Oculus окуляра и като цяло трафикът около демо станциите е спаднал драстично след Коледа. Понякога се случва да не представят нито едно демо защото хората просто не искат. От Калифорния се оплакват от софтуерни бъгове, които превръщат Oculus платформата е неизползваема.“

Числата определено не са на страната на Oculus още през ноември излезе проучване на Superdata, според което Oculus се очакваше да завърши с около 355 хиляди продадени устройства в сравнение с PlayStation VR и нейните два милиона и половина продадени шлемове през 2016-та. Това контрастира с очакванията на Марк Цукърбърг „важната“ платформа да се разпродаде с до 50-100 милиона устройства.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари