Като цяло, началото за производителите на VR продукти е сравнително трудно. Но Oculus, компанията, която накара хората да повярват в технологията отново, противно на очакванията се справя най-зле. След цяла година на лоши продажби, PR кошмари и дори изправяне пред съда, през 2017-та адът продължава – в Best Buy се затварят стотици станции за тестване на Oculus.

Приблизително двеста от наличните петстотин станции за изпробване на Oculus продукти се закриват. На пръв поглед това не е апокалиптична новина за компанията, но подробностите са още по-мрачни. Според отчет от Business Insider много от работниците по станциите коментират, че е нормално да прекарват дни наред без да направят нито една демонстрация. Очевидно никой не иска да тества Oculus Rift. Отчетът гласи:

„Някои „Oculus Ambassador“ BI работници казаха, че само през празниците те едва са успели да продадат няколко Oculus окуляра и като цяло трафикът около демо станциите е спаднал драстично след Коледа. Понякога се случва да не представят нито едно демо защото хората просто не искат. От Калифорния се оплакват от софтуерни бъгове, които превръщат Oculus платформата е неизползваема.“

Числата определено не са на страната на Oculus още през ноември излезе проучване на Superdata, според което Oculus се очакваше да завърши с около 355 хиляди продадени устройства в сравнение с PlayStation VR и нейните два милиона и половина продадени шлемове през 2016-та. Това контрастира с очакванията на Марк Цукърбърг „важната“ платформа да се разпродаде с до 50-100 милиона устройства.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat
Agentpat

Хората не са глупави и вече разбират, че тези „виртуални шлемове“ са една голяма глупост, която може да ти докара само здравословни проблеми и нищо друго!

Az
Az

Като нямаш пари, все тая умен ли си или глупав.

Анонимен
Анонимен

Ми много ясно… беше ми странна цялата еуфория около тези шлемове когато се пръкнаха за пръв път… Всяко чудо е за 3 дни.

Анонимен
Анонимен

Все още си я има, просто ти си по-далеч от нея (еуфорията) 🙂
Продават се, но не очилата на Oculus. Има и друг фактор – големи хардуерни изисквания към видео картата което си е още едно бръкване в джоба доста надълбоко.
То имаше навремето доста статисти които отричаха и 4К, но се оказа, че просто „гроздето им кисело“..

Анон-имен
Анон-имен

Microsoft Hololens >>>> VR , 299$ стартова цена – холограми
Друг е въпроса, че аз лично и да ми ги подарят, няма да запиша УИн 10 за да ги ползвам.

Светльо
Светльо

Що да са глупост? Помня като малък с каква възхита гледах онези стереодиапозитиви с приказки. Представям си това нещо какво е, още не съм пробвал. Малко е рано за VR, нужния мощен хардуер трябва да поевтинее до масовото ниво и тогава ще навлезе.

Az
Az

Ползвам около седмица вече playstation vr, и мога да кажа че не съм бил толкова хапна от години.

Az
Az

Хайптат *