8.1 C
София

Марк Норис за историята в Horizon Zero Dawn

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Макар и Guerrilla Games да заявиха, че ще говорят, колкото се може по-малко за Horizon: Zero Dawn засега, то все пак – за щастие – го правят. В интервю за DualShockers, продуцентът на играта Майк Норис, хвърля повече светлина около историята на ексклузива за PS4.

„Според мен това, което може да очаквате е една наистина богата история. Любопитно е, че всички игри с открит свят, в общия случай спадат към една от две категории. От едната страна имате игри с открит свят, в чиито център откриваме историята и героя, подобно на The Witcher 3, Assassin’s Creed или даже Watch_Dogs, където разполагате с наистина силни главни персонажи и горе-долу цялата игра се развива около тях. И в същото време, имаме от друга страна тези другите игри. Преди появата на Fallout 4 бих посочил Fallout 3 или Skyrim, в които историята в играта представлява историята на света ѝ и не толкова историята на самия главен герой„, обяснява той.

„Нашата игра, всъщност, се намира и в двете категории. Главната история се развива около Алой. Тя е една от причините, поради които това е сингъл-плейър заглавие единствено. Искаме да разкажем нейната история. Искаме обаче в същото време да разкажем историята на машините, историята на този свят, историята на племената. И тогава, получавате тези мисии, които се развиват в един открит свят, имате всички онези артефакти, които трябва да събирате и другите неща“.
Норис говори и за своята роля – тази на продуцент на заглавието, и това, което той допринася към Hellblade.

„В действителност, това е един доста интересен въпрос, и тук трябва да поговоря за конфликтът между продуцента и твореца в мен. Творческата ми страна иска да направи една игра, която е невероятно зряла, интелигентна и дълбока. И разбира се продуцентът в мен ми говори, че трябва да направя история, която да може да се предъвче лесно от всички. Нужно е да продам определен брой копия от играта, а също така е нужно да помисля как да докарам на хората, работили толкова здраво по играта някакви допълнителни бонуси. Така че е нужно да спазваш баланс между това да разкажеш една богата история, която в същото време е дълбока и успява да потопи играещите в своя свят. Но история, която е и достъпна до възможно повече хора. Мисля си обаче, че ще намерим тази точка на пресичане, в която всички тези неща си напасват. Мисля си даже, че в момента правим именно това“, завършва Норис.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини