На фона на масовите уволнения сред американските технологични гиганти, Twitch обявиха, че ще освободят повече от 400 от своите служители, предава „Упшингтън поуст“. Компанията дава работа на близо 2500 човека. Новината идва скоро след оттеглянето на досегашния изпълнителен директор на компанията Емет Шиър. Новината за уволненията беше споделена от неговия наследник Дан Кланси.

Макар и да отчете огромен потребителски ръст и покачване на часовете гледания в COVID времената, платформата за гейм стрийминг не преживява най-добрите си дни в настоящия момент. Компанията често бива критикувана заради неуспеха да се справи с обвиненията за експлоатацията на деца от воайори и перверзници. Сред другите обвинения към Twitch е несправянето с ширещия се хазарт, в който са въвлечени малолетни. През годините платформата отделя сериозни ресурси за справяне с тези и други проблеми, работи в тясно сътрудничество с органите на реда, но без съществен успех. Това съответно води до загуба на рекламодатели, а оттам и на ръст на печалбите. Това провокира и съответни мерки, като например скорошния анонс, че Twitch възнамерява да взема по-голям процент от създателите на съдържание в платформата. В същото време корпоративната култура задължава компанията да расте постоянно, но това идва на своята цена.

„В качеството си на компания, основаваща се на идеята да градим общности заедно, решението беше изключително трудно и беше плод на усилени дискусии. Поемаме тази отговорност напълно сериозно, но понякога трябва да се вземат тези извънредно трудни решения, за да сме сигурни, че бизнеса ни е защитен, за да може Twitch да го има и утре“, пише в официално съобщение до служителите на компанията настоящият изпълнителен директор на Twitch Кланси.

Уволненията в Twitch идват като резултат от стратегията на Amazon, собственици на платформата, за масови съкращения, които компанията планира да проведе в следващите седмици и месеци. Очаква се над 9000 човека в Amazon да изгубят работата си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари