Искате ли да пробиете път с помпа през оригиналната игра Doom, но не искате да губите време да си спомняте къде да отидете и да разберете къде сте се изгубили? Нов мод, наричан просто Linear или „линеен“, е решението – той трансформира цялата игра в един дълъг коридор. Играчите просто се спускат напред и надолу, като разстрелват редицата демони пред тях, докато вървят.

Модът е създаден от фен с прякор DeXiaZ, който наскоро сподели видеоклип от него в Reddit. Linear Doom е, както показва видеото отдолу, пълното класическо преживяване на Doom, кондензирано в един-единствен прав коридор. Стените, земята и небето непрекъснато се променят, за да представят къде е играчът в света на играта, а очакваните врагове като демони и други елементи все още присъстват.

Това е забавен обрат на класическото Doom изживяване, който дава на играчите възможност да изпитат геймплея по съвсем нов начин. Съсредоточаването върху навигацията по картата е изцяло премахнато, което дава възможност на играчите да се фокусират единствено върху взривяването на всичко по пътя им. От друга страна, всички тези демони са непосредствено пред играча по всяко време и няма къде да се движите, освен към тях.

В отговор на коментар на Reddit за геймплея на модела, DeXiaZ каза, че иска да замени традиционния метод на бягане в кръгове, за да избегнете демоните. В крайна сметка това е уникална концепция сред многото съществуващи Doom модули и всеки може да я изпита за себе си.

Ще се нуждаете от копие на оригиналния Doom и софтуер, наречен GZDoom, както и от модела Linear mod, достъпен от ModDB. Въпреки че не е специфично за този конкретен мод, видеото по-долу предоставя общи указания за използването на GZDoom за изпълнение на мод:

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари