Всички големи игри и компании пазят малки такива тайни, чакащи играчите да ги открият. За света на Warcraft, това са зайци… и те са навсякъде.

Натаниъл Чапмън обясни интересното явление в Туитър:
Много неща зад кулисите от които не очаквате да са магии, функционират чрез магическата система. Магиите имат нужда от магьосници, затова понякога разчитаме на невидими същества, които всъщност да ‘реализират’ тези магии. Тъй като тези същества са безполезни за геймърите, ние ги направихме невидими“ за да не знаете как ви влияят“.

Чапмън даде пример с лазерните оръдия в едно от нашествията: “ самата ‘цел’ на лазерните оръжието не сте вие, а невидимо същество, което ви следва и периодично предизвиква магии за огнени зони.“

Различните игри използват различни методи. За WoW, това са зайци. Чапмън даде списък на всички невидими зайци в играта, където не са регистрирани като животни, а като ‘уумпа’ зайчета, подскачащи на задния фон в безкрайната шоколадова фабрика на Warcraft. Списъкът съдържа повече от 1000 случаи. Имат си и имена – от прожектиращи, планиращи и убиващи до малки оръдейни зайци. Разнообразието е голямо.

Причината за използването на зайци е защото времето на командите се удължава, затова се използват NPC-та: „Те вече имат функции като следване на пътища, магии, използване на оръжия и много други. Затова, вместо на теория да използваме отделна команда за всеки ефект с малки последствия, вече имаме готова система която да реши проблема. Премахваме всички ненужни свойства от конкретното NPC, освен „не е видим за играча“ и готово.

Все пак Чапмън допълни, че зайците не се използват навсякъде. Дори преди е имало повече, отколкото сега. Тъй като системата им за работа се актуализира, вече няма нужда да монтират зайчета към лазерните оръдия. Междувременно много програмисти потвърдиха в Туитър използването на невидими NPC-та в други игри като Anarchy Online или Guild Wars 1.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за