Геймърите на най-големия пазар на индустрията в света – този в Съединените щати – са похарчили 1.54 милиарда долара през октомври, показват данни на NPD Group. Това е увеличение спрямо същия период миналата година, но не е изненада предвид, че през миналия месец дебютираха две от най-големите заглавия на 2018 г.

Това, което донякъде е изненадващо, е фактът, че поизморената поредица Call of Duty в лицето на Black Ops 4 победи епичния уестърн Red Dead Redemption 2 по продажби.

Тази година Activision побърза да пусне Call of Duty по-рано от традиционната ноемврийска премиера и това по никакъв начин не се е отразило зле на печалбите. Black Ops 4 е осмият най-силен комерсиален дебют в историята, откакто NPD Group почва да следи пазара през 1995 г.

Разбира се, само с девет дни на пазара през октомври, Red Dead Redemption 2 продава достатъчно, за да застане на второ място. Продажбите ѝ надвишават трикратно тези на Red Dead Redemption от май 2010 г.

Третото най-продавано заглавие за месеца е Assassin’s Creed: Odyssey.

Октомври 2018 г. остава в историята като рекорден месец за геймърски харчове. За хардуер са похарчени 300 милиона долара, за РС и видео игри още 965 милиона, а за аксесоари – 280 милиона. Във всички категории има значителен растеж като специално при игрите той е 104 процента. Предишният най-комерсиален месец е бил отново октомври през 2008 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за