Не очаквайте DLC-та за играта Devil May Cry 5

1
169

Годината е 2019 и практиката големи ААА видеоигри да се монетизират с микротранзакции и допълнения е, общо взето, широко разпространена. Такъв е случаят и с Capcom, компанията зад франчайза Devil May Cry, където винаги има допълнителни костюмчета и оръжия за закупуване. Затова беше голяма изненада за феновете, когато разбраха, че Capcom скъсва с принципа си и няма да издава допълнително съдържание за петата част от поредицата. Чухте правилно, никакви DLC-та за предстоящото заглавие Devil May Cry 5.

Новината беше споделена от продуцента на проекта Мат Уокър. След запитване в социалната мрежа Twitter от любопитен фен, той съобщи, че никакво допълнително съдържание няма да бъде пускано след издаването на DMC 5. Единственото изключение ще направи ъпдейтът „Кървавият замък“, който, в интерес на истината, ще бъде безплатен.

Разбира се, не изключваме възможността Capcom евентуално да промени мнението си и да пусне някой експанжън за играта на по-късна дата. Все пак компанията се прочу сред феновете като издаваща почти празни заглавия и изискваща несъизмерими цени за допълнения (Street Fighter 5 например). Пък и от друга страна, бизнес моделите все пак са повлияли на Devil May Cry 5 – играта ще съдържа микротранзакции, чрез които ще ъпгрейдвате героите си. Така че Capcom не е отворила нова страница в историята си.

Devil May Cry излиза на 8-ми март за персонални компютри, Xbox One и PlayStation 4 конзоли. Ъпдейтът „The Bloody Palace“ се очаква да излезе поне месец по-късно.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Slavi
Slavi

Най-накрая добра игра.