Испанският разработчик Deconstructeam не е набрал много популярност в света на видеоигрите. Може би го знаете от заглавия като The Red Strings Club или Gods Will Be Watching. Те разработваха семпъл прототип за състезанието Ludum Dare, който обаче не беше готов в нужния срок. Затова програмистите го изчистиха от всичките му проблеми, поукрасиха го и го пуснаха като безплатна игра.

Тя се казва Behind Every Great One и адресира днешната доза сексизъм и взаимоотношенията в семейството през XXI-ви век. Играчът се запознава с Габриел, преуспял художник, и Викторин, неговата жена. Те се обичат…

Вие се превъплъщавате в ролята на типичната домакиня, която готви, чисти, поддържа дома. На нея ѝ е строго забранено да влиза в студиото на художника, но пък за сметка на това трябва да се разпорежда с множество проблеми извън него. През дома минават неговите родители и сестрата на Викторин, всеки със свое собствено мнение за техния начин на живот. Габриел я съветва да си вземе почивка и да почетете книга или да изпушите цигара, но това означава една несвършена работа в дома и още един скандал. Сюжетът ви среща с подобни въпроси без ясен правилен или грешен отговор. Какво бихте избрали, да правите каквото светът очаква от вас или да промените нещата?

Behind Every Great One е безплатна ексклузивно за Windows персонални компютри от сайта itch.io.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари