6.1 C
София

Новият ход на Rockstar може да се окаже добра новина за появата на GTA 6

Най-четени

GTA 5 бе най-теглената игра в PlayStation Store за август месец. Ако FIFA 20 не излизаше през септември, нямаше да се учудим отново да бъде на върха на класацията. Дългосрочният финансов успех на заглавието ни кара да си мислим, че GTA 6 ще има, освен, ако от Rockstar не са полудели.

И петата част на Grand Theft Auto и Red Dead Redemption 2 имаха публикувани трейлъри около година преди да излязат на пазара. Това ще рече, че новата част едва ли ще излезе преди 2021 година, пишат от Daily Star. Това още повече се подсилва от факта, че тогава Rockstar ще може да се възползва от новите конзоли на Sony и Microsoft.

Защо тогава говорим за играта от сега?

По-рано тази седмица бе пуснат Rockstar Games Launcher. Както може да се досещате, приложението позволява обединяване на колекцията от игри на компанията под един покрив.

От Rockstar казват, че има поддръжка за облачно запазване на прогреса за всички поддържани заглавия, автоматичен ъпдейт на цялата библиотека и възможност за следване на последните новини от компанията.

Можем да го сравним с Battle.net лънчера на Blizzard. Спекулира се, че Red Dead Redemption 2 за компютър ще стартира продажбите си от тук, когато играта бъде пусната.

Как това може да се отрази на Grand Theft Auto 6?

Услугата разбираемо е все още базова и без кой знае колко лъскави функционалности. Докато дойде времето за GTA 6 тя ще се развие много. Не само като още опции, но с по-голям каталог от игри и повече потребители.

Разликата между графиките на компютърните и конзолните игри става все по-малка, благодарение на иновациите в индустрията. Като Ray Tracing например. Това може да позволи да видим следващия флагман да се появи едновременно за всички платформи.

Това ще е изключително добре прието от PC геймърите, които до сега трябваше да чакат доста дълго след конзолната премиера на игрите. Конкретно за заглавията GTA 5 и Red Dead Redemption 2 си е като цяла вечност.

Едновременната премиера ще позволи появата на повече Rockstar проекти, повече онлайн съдържание и като цяло по-добър и завършен продукт още от премиерата. Това ще е от полза на всички играчи, без значение коя платформа са избрали.

Нещо дребно и предвидимо като пускането на собствен launcher може да се окаже знак за промяна в посоката на развитие на Rockstar. Всичко това може да се окаже спекулация, но си струва да погледнем през тази призма. Много неща могат да се променят и според нас ще е за добро.

Очакваме следващия ход на Rockstar, за да можем да поговорим с повече факти и по-малко предположения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини