Докато всички очакваме анонсирането на предстоящия висок клас процесор Intel Core i9-9900KS, някои производители на дънни платки вече пускат актуализации на фърмуера за продуктите си, за да осигурят съвместимост с него. Освен това, междувременно изтекоха нови документи относно техническите спецификации на процесора, които предполагат, че по-мощната версия Intel Core i9-9900K, може потенциално да удари до 127W TDP.

Зоркият Reddit потребител Urotho забеляза, че компанията Asus е актуализирала списъка за поддържани процесори на своята геймърска дънна платка ROG Maximus XI Code, като вече в него е изброен Core i9-9900KS с номинална максимална мощност 127W.

Разбира се, тази информация не е потвърдена от Intel. Освен това, малко след като се е разгласило в интернет, Asus са премахнали Core i9-9900KS от списъка с поддържани процесори на геймърската дънна платка, и най-вероятно това ще продължи до октомври, когато се очаква Core i9-9900KS да бъде официално анонсиран на пазара. Въпреки това, от известния технологичен портал Tom’s Hardware също посочиха, че руски дистрибутор на дребно – DNS Shop потвърждава тази информация в страницата за предварителни поръчки на процесора в своя онлайн магазин.

Какво означава по-високият TDP за потребителите?

Вече знаем, че предстоящият процесор ще се похвали с 4.0 GHz базова честота и 5.0 GHz максимална честота, която ще бъде на всички ядра, а не само на едно, както е максималната честота на процесорите Ryzen 3000 на AMD. Освен разликата в честотата, изглежда Core i9-9900KS няма да има други съществени разлики спрямо Core i9-9900K, тъй като броят на нишките и ядрата, изглежда ще бъде същият.

Ако обаче слуховете са верни, Core i9-9900KS ще бъде процесора с най-висок TDP за настолния сегмент в историята на Intel. TDP на Core i9-9900K е по-нисък с цели 33.68% („само“ 95W), като се надяваме това съществено увеличение, да е цената на значително повишена производителност.

За потребителите, по-високият TDP съответно значи генериране на повече топлина и по-голяма консумация на енергия, както и необходимост от по-високо ниво охлаждане и захранване, а в някои случаи и дънна платка, тъй като не всички съществуващи дънни платки за сокета LGA 1151, ще бъдат съвместими с Core i9-9900KS.

Разбира се, ще трябва да изчакаме до излизането му на пазара през октомври, за да потвърдим всичко това. Към момента нямаме информация какви ще бъдат ценовите политики.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари