Откриха вируси в два мода за GTA V

3
38

Възможността за използване на модове в РС игрите винаги е приветствана, тъй като създава различни промени, подобряващи или разширяващи наличното съдържание. А хитови игри като GTA V се радват на особен интерес от страна на модърите, дори когато Rockstar Games не предлага официална мод поддръжка на заглавието.

За краткото време през което е на пазара, РС версията на GTA V вече има множество оригинални модове. Един такъв мод е Angry Planes, при който самолетите във въздуха стават доста агресивни и се опитват да ви обстрелват или направо да се разбият във вас.

За съжаление на онези, които са решили да пробват мода, множество потребители докладват наличието на keylogger вирус, който записва и краде пароли и друга въведена лична информация.

Същият зловреден код е открит и в друг мод с името NoClip.

„Това е една изключително хитра атака, каквато не сме виждали за повече от 10 години създаване на модове в GTA“, се казва в официалното съобщение на популярния мод сайт GTAV-Mods. Сайтът обещава, че ще засили процеса на контрол върху разпространяваното през него съдържание.

Ако сте свалили и инсталирали някой от тези два мода, незабавно ги премахнете и направете пълен скан на компютъра си с надеждна антивирусна програма, като за всеки случай промените и използвани пароли. За повече информация и подробни инструкции относно премахването на Fade.exe, посетете GTA Forums.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари