11.9 C
София

Konami се ориентира към мобилния пазар

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Напоследък от Konami идват странни новини, което трябваше да подскаже, че нещо в японското студио се случва и тези дни дойде потвърждение за това.

Първо бяха скандалите около Хидео Коджима и MGS5. Той беше мистериозно освободен от студиото, името му премахнато от постерите на играта, а след това слух посочи, че той е бил уволнен – нещо, което не намери потвърждение. Впоследствие студиото реши, че вече не му е нужно да присъства на нюйоркската фондова борса, а за капак Konami решиха, че нямат нужда от Silent Hills, което беше нож в гърба за десетки геймъри по света. Последното, поне засега, странно действие на студиото беше необявяването на нова игра от поредицата Pro Evolution Soccer, което наведе на мисълта, че Konami просто изоставят издаването на нови игри от култовия футболен симулатор. Явно студиото просто се е подготвяло да обяви коренна промяна в стратегиите си, а именно, че Konami се ориентира към мобилните видеоигри – там, където са геймърите – поне според думите на шефа на студиото.

Новият изпълнителен директор на Konami Хидеки Хаякава смята, че няма смисъл от развиване на продукти за множество платформи и „разделяне на пазара“ и студиото се ориентира основно към мобилните игри, тъй като именно там било „бъдещето на гейминга“. Шах и мат!

„Ние ще следваме стратегията за издаване на мобилни игри по един агресивен начин. Нашата главна платформа ще са мобилните игри“, споделя в интервю за японско издание, споделено от Neogaf Хаякава.

„Играят се игри на толкова много платформи, но в края на краищата, платформата, която е най-близо до нас, е мобилната. Бъдещето е в мобилните игри. С наличието на мултиплатформени заглавия, реално няма никакъв смисъл в разделянето на категории вече. Мобилните устройства ще изпълнят новата роля в свързването на широката публика със света на видеоигрите“, споделя шефът на Konami. „Следвайки модела pay-as-you-play (от англ.: „плащай, докато играеш“) на игри, като Power Pro и Winning Eleven с наличието на допълнително съдържание, нашите игри, трябва да се пренасочват от продаването на „неща“ към продаването на характеристики. Ние видяхме, че дори хора, които си закупуват физически игри са мотивирани да си закупуват допълнително съдържание. Успехът, особено на Power Play ни накара да търсим по-активно присъствието на сериите на мобилните платформи“, споделя той.

А какво става с проекти като MGS5?

„Надяваме се, че нашите презокеански проекти, като MGS5 и Winning Eleven да продължат с успешните си продажби. Но ние сме ангажирани с мисълта как да доставим и нашите мобилни заглавия също така“, завършва Хаякава .

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини