fbpx
7.1 C
София

Wolfram Alpha вече може да разпознава изображения

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Създателите на Wolfram Alpha добавиха възможност за разпознаване на всякакви фотографии. Новата функция се нарича ImageIdentify и сега всеки може да я изпробва и използва. Достатъчно е изображението да бъде качено в демонстрационния сайт (imageidentify.com), а отговорът се появява след няколко секунди.

Основателят и главен идеолог на Wolfram Alpha Стивън Волфрам подробно описва работата на системата в своя блог. Той споделя, че от 40 години очаква момента, когато компютрите ще започнат да разпознават изображения. Разпознаването на образи е базова функция, съвсем лесна за хората, но една от най-сложните за компютърните алгоритми и системи.

Разпознаването на изображения работи не само чрез демонстрационния сайт, а и сега е функция от Wolfram Language, в която като параметър може да бъде подадено изображение, като резултат да се получи неговото описание и след това в програмата да се използва това описание.

Сега лесно може да бъде написана програма, която автоматично да анализира фотографии и да съставя статистика по определен признак, да сортира фотографиите по категории и много други. Функцията може да се използва и чрез API.

За първоначалното трениране на системата са използвани милиони фотографии. Според Стивън, това е информацията, която получава човека през първите две години от своя живот.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини