Официален анонс на Braid: Anniversary Edition

0
102

За феновете на инди жанра ще ви предложим една добра причина да посетите отново една от класиките на миналото десетилетие. По случай десетата годишнина на играта Braid (със закъснение две години), студио Thekla Inc. анонсира преиздаването ѝ под формата на Anniversary Edition. Разбира се, типично в стила на играта, промоционалното YouTube видео не се издаде поне до средата на записа.

Джонатан Блоу, създателят на Braid, твърди, че новото издание носи със себе си единствено усъвършенствана графика съгласно HD стандартите и нови анимации. Заедно с тях ще могат да се активират коментари на разработчиците за процеса им на работа по време на разработката на играта. Възможно е да има и нови нива за минаване, макар и да не е потвърдено. Във видеото ясно се вижда разликата при прерисуването на цялата игра.

Braid: Anniversary Edition ще излезе в началото на 2021. Заглавието ще бъде достъпно на почти всяка платформа – Windows, Mac и Linux персонални компютри, PS4 и 5, Xbox One и Series X и дори Nintendo Switch. Междувременно феновете с нетърпение очакват следващото заглавие на Джонатан Блоу, след като той потвърди, че разработва игра, вдъхновена от японския хит „Сокобан“. Той обаче си дава срок от около 7 години между отделните игри, така че има още доста време, докато видим първи тийзъри на мистериозното заглавие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари