През 2014 малкото полско студио 11 bit публикува своята игра This War of Mine. Заглавието се превърна в един от хитовете на годината, а причината за това не бяха уникална графика, иновативна комбат система, готини зомбит или стелт елементи, не. This War of Mine се отличава с работещ и оригинален дизайн и възможността всеки да създава собствени истории и да преживява това, което вижда по различен начин. В нея контролирате къща, в която няколко човека се опитват да оцелеят в средата на граждански конфликт. Всеки ден е борба за живот и всеки ресурс е ценен. Вие трябва да се справите със задачата да поддържате групата здрава, сплотена и всеки неин член жив. Играта получи одобрението на медиите и на геймърите, стана носител на множество награди и отличия. Тези дни стана ясно, че This War of Mine е получила поредното си признание.

Techraptor предава, че полското правителство е стартирало похвална инициатива, с която насърчава играта да се преподава в училище. Властите са създали и специално ръководство в помощ на учителите в 56 страници.

Сред отделните раздели в ръководството присъстват теми, като как да се интегрира видеоигра в един учебен урок, урок по социални науки, сценарий за урок по етика, както и бележки от авторите, както и такъв по полски език. Последният например сравнява играта с „Дневник на варшавското въстание“. Урокът по социални науки свързва This War of Mine с темата за опазването на човешките права по време на въоръжен конфликт, а урокът по етика има за цел да дискутира с учениците въпроса за съпричастността.

Що се отнася до самите 11 bit Studios, за последно те ни представиха видео към тяхната следваща игра, която ще носи името The Alters, като тя все още няма дата на излизане.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари