Броени дни остават до излизането на последното DLC за Kingdom Come. A Woman’s Lot, както е името му, излиза тази седмица – на 28-ми, вторник. То ще ви запознае с личната история на един от героите в играта и ще ви предложи за пръв и последен път да играете с някой друг освен Хенри. Това е Тереза, която има поддържаща роля в играта, но след появата си не присъства в голяма част от играта. В интервю за OnlySP, Тобиас Столц-Звилинг, PR мениджър в Warhead, обяснява, че събитията в A Woman Lot, които се разкриват пред Тереза се развиват в алтернативно време, паралелно на събитията от главната игра.

Звилинг обяснява, че събитията в това последно допълнение се развиват преди и по време на атаката към Скалиц. По отношение на бойните си умения, Тереза не умее да си борави с меча, но за това пък е веща с лъка и стрелата. A Woman’s Lot като цяло има за цел да отговори на въпроси, които играещите са си задавали по време на главната кампания и на които не са получили отговор. Освен това, те ще могат да се запознаят и общуват с хората в Скалиц преди голямата атака. А след изпълнението на мисия заедно с Хенри, двете сюжетни линии ще се свържат, което и ще даде по-голяма пълнота на историята.

Запитан за това, доколко събитията в A Woman’s Lot се припокриват с тези в основната кампания, Столц-Звилинг споделя, че играещият ще стане по-скоро свидетел на алтернативна времева линия, отколкото на някакъв вид ревизия. „Всички знаем, че Хенри бяга към Тамберг след атаките, но как успява Тереза да избяга и как накрая тя успява да го спаси от бандитите, ще разберем именно тук. DLC-то има три елемента – сюжетна линия, в която играете като Тереза, такава, в която играете като Хенри и ново куче, което е за цялата игра. Що се отнася до размера на съдържанието, това е най-голямото DLC, което предлагаме. Играещите може да очакват между 10 и 15 часа геймплей, като това до голяма степен зависи от начина ви на игра“, заявява Звилинг.

Що се отнася до кучето, с него се въвежда и изцяло нова механика и умение за Хенри – Houndmaster – която определя „номерата“, които неговия опашат другар ще може да изпълнява. И ако разбира се Хенри не се грижи добре за него, кучето може да престане да го слуша и да избяга от него. Но и не само това.

„Кучето защитава своя собственик, така че когато сте атакуван, то ще се опита да ви защити. Но можете също така и проактивно да го изпратите да нападне хора. То действа като продължение на вас самия. Така че, ако го изпратите да нападне невинни хора, вие ще задействате криминалната система, точно както, ако нападнете вие самия някого“, допълва той.

Допълнението излиза за PC утре, а за конзоли – на 11-ти следващия месец.

Макар и последно DLC за играта, това няма да е последното допълнение като цяло за Kingdom Come – предстои излизането на инструментите за моддинг на един по-късен етап. С края на историята и завършване на приключенията на Хенри, какво мислите за играта – какви са нейните силни и слаби страни? Може да споделите в коментарната секция под настоящия материал.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари