През втората част на настоящата година видяхме премиерите на нови заглавия от известни поредици, като Red Dead Redemption 2, Fallout 76 и Battlefield V. Продажбите на последните две игри, макар и добри, съвсем не се продават така добре, както предшествениците им, съответно Battlefield 1 и Fallout IV. Това става ясно от доклад на Super Data Research за продажбите на видеоигри за ноември.

„Излизането на Battlefield V и Fallout 76 не посрещнаха очакванията за старт на игри от тези поредици. Ние установяваме, че Battlefield V и Fallout 76 са се продали в 1.9 млн. и 1.4 млн. съответно, по отношение на конзолните и PC версиите им. Числата и за двете игри изостават спрямо тези, които демонстрираха Battlefield 1 и Fallout IV”, пишат в заключение от компанията.

Без съмнение, цифрите и в този случай не лъжат. Както новия Battlefield, така и Fallout 76 добавят до голяма степен нещо радикално ново към сериите. В случая на Battlefield V, това е изоставянето на DLC модела за сметка на живата услуга Tides of War, посредством която EA и DICE изграждат един свят, който ще се разширява и ще става още по-богат с времето. Тук има и нещо друго – приемът на Battlefield 1 беше изключително добър и вероятно на новия Battlefield ще му трябва време да достигне успеха на своя предшественик – зависи от DICE, и най-вече Electronic Arts, които все още имат да изкупуват грехове пред феновете си, заради Star Wars Battlefront II.

Що се отнася до Bethesda и Fallout 76, там нещата са доста по-сложни. Студиото се хвърли на дълбокото с онлайн експеримент. Самият анонс за това отблъсна една част от феновете на поредицата предварително. Bethesda избра да пренебрегне Valve и Steam и всичката тази поддръжка, която предлага магазина и неговата общност. За капак на всичко, студиото представи в началото на живота на Fallout 76 една изключително зле оптимизирана игра, спохождана от проблеми и бъгове от различен характер. А ако последните слухове относно играта се окажат верни – за въвеждането на кутии с плячка и то не само с козметични цели, нещата за Bethesda може да се окажат наистина сложни. Fallout 76 започна да се продава със солидни отстъпки вече, което заговори за това, че продажбите ѝ хич не се движат добре – което и бива потвърдено в доклада на Super Data. Но кой знае какво ще предложи бъдещето за Fallout 76 и Bethesda, които вече на няколко пъти декларираха, че това е проект за години напред.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари