Публикуваха нов видео дневник към The Town of Light

0
20

Макар и дългоочакваната премиера на The Town of Light на италианското студио LKA.it вече да се състоя, авторите ѝ продължават да публикуват материали, свързани с нея. Последният такъв представлява видео дневник, в който се описва сложната задача по пресъздаването на атмосферата и реалната структура на Ospedale Psichiatrico di Volterra или „Града на светлината“, каквото име носи злокобния дом за хора с ментални проблеми, който е място на действие на играта. Макар и затворена през 1978г., LKA твърдят, че човек все още може да усети тягостната обстановка около стените на болницата, в която хиляди пациенти са били затворници.

„Проведохме проучване за растителността, която е можело да бъде открита по тези места тогава. Относно звуците, светлината, толкова много проучване направихме за наистина много неща от онази епоха, че вероятно мнозина няма и да ги забележат“, обясняват разработчиците във видеото.

The Town of Light е видеоигра на италианското студио LKA, която излезе в началото на миналата година. Играта разказва за жена, която се връща в болницата за душевно болни, където прекарва своята младост. Заглавието, което е описвано, като психологически хорър, има за цел да разкаже за един период, който мнозина в Италия биха искали да забравят, когато властите и обществото се е отнасяло по един нечовешки начин към хората с душевни и ментални проблеми. Играта е една от малкото, представени в музея Смитсониън.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари