Преди пет години италианското гейм студио LKA впечатлиха мнозина с тяхната игра The Town of Light. Постижението на студиото получи подобаващи похвали, награди и дори прием в музея „Смитсониън“. Играта разказва мрачната история на млада жена, която след години се завръща в Ospedale Psichiatrico di Volterra – гротескно място, в което държавата затваря хората с ментални проблеми, далеч от цивилизацията. Дълго време не чухме нищо около LKA. До 2019, когато компанията анонсира следващата си игра: Martha is Dead.

Психологическият трилър съдържа същите мрачни и смущаващи елементи, като The Town of Light, макар и да е различна като тематика. Играта трябваше да излезе още миналата година, но беше забавена за по-късна дата тази година.

Martha is Dead се основава на италианска градска легенда – за Дамата в бяло. Легендата разказва за бродещ дух, който обикаля брега на езеро – мястото, където е убита в дена на своята сватба, от своя годеник. Тази седмица беше представено и ново видео от играта, което беше придружено и с прес-релийз от LKA.

„Развълнувани сме от възможността да разкрием повече от Martha is Dead с приближаването на нейната премиера, представяйки този трейлър, който помага да бъде поставен основния тон за това, което предстои. Музиката към играта е също извънредно важна, когато става дума за геймплея и атмосферата. Нямаме търпение геймърите да започнат да играят с всички свои сетива“, пишат от италианското студио.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари