Първата DirectX 12 игра за ОС Windows 7 е World of Warcraft

2
389

Microsoft упорито кара всички, все още използващи Windows 7, да се прехвърлят към новата операционна система Windows 10. На фона на това Blizzard подготвя една от своите игри с поддръжка на DirectX 12 за стария продукт на Microsoft.

Компанията обяви, че World of Warcraft: Battle of Azeroth ще бъде преиздадена за Windows 7, работеща с DirectX 12. Оползотворяването на многото процесорни нишки и графични ядра ще е възможно и в средата на старата операционна система. Това означава, че ще получите по-добра графика, повече кадри в секунда и като цяло по-добра игра. Най-вероятно компонентите на софтуера ще бъдат включени пакетно в играта и ще се инсталират заедно с нея. Освен това, Microsoft заяви, че това няма да е единственото заглавие, дебютиращо с DirectX 12 поддръжка на Windows 7. В бъдеще се очаква да излязат дори още видеоигри.

Въпреки всичко, компанията по план трябва да прекрати поддръжката на операционната система през януари следващата година. Windows 7 все още е много популярна сред потребителите дори след десет години съществуване. Делът ѝ на персоналните компютри е около 36,9%, като за сравнение Windows 10 има 39,22%. Като част от кампанията за преиздаване на игри с DirectX 12 Microsoft допълни:

„Ако ви харесва как работят любимите ви игри с DirectX 12 на Windows 7, убедете се, че на Windows 10 е много по-добре“.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
АнтонAgentpat™ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat™
Agentpat™

Пълна глупост! И как ще накараш OC, която поддържа само до DX11, да подкара игра на DX12. Смях в залата! 😀

Антон
Антон

И аз това се чудех. А и какво общо има WoW ? Ако направят DX12 за W7 то тогава всички игри използващи DX12 ще могат да се играят на W7. А и да не го направят , има Vulcan която е алтернатива на DX12 и е кросплатформена. Аз не бих минал на W10.