Фантастичният филм на Стивън Спилбърг „Играч първи, приготви се“ (Ready Player One) събра над $500 милиона при първите прожекции.

Популярното издание Deadline съобщи, че само $120 милиона са събрани в САЩ. Останалото е от международните прожекции на новия филм.

Най-голямата сума – $200 милиона, филмът спечели в Китай. По този начин, „Играч първи, приготви се“ влезе в топ-10 на най-успешните холивудски филми на този пазар. Във Великобритания лентата събра $21 милиона, в Южна Корея $17,7 милиона и в Русия – около $12 милиона.

Филмът се базира на едноименната книга на Ърнест Клайн, която излезе през 2011 година и моментално стана бестселър.

Сюжетът се развива едно съвсем недалечно бъдеще, като се има предвид изключително бързото развитие на технологиите. Годината е 2044, когато хората се опитват да забравят вихрещите се енергийна и икономическа криза, абсолютна бедност и ужасното влияние на глобалното затопляне. Когато не спят, хората прекарват цялото си време във виртуалната реалност ОАЗИС. Това е един съвършен гейм-симулатор, достъпен на всеки жител на тази Земя от бъдещето.

В ОАЗИС хората играят реалистични компютърни игри. На всички играчи е дадена възможност да развиват своя герой – същинско алтер-его – компютърен образ, който многократно превъзхожда реалния Аз. Предстои търсенето на три скрити ключа, решаването на множество трудни куести, които в крайна сметка дават пълен достъп до виртуалната вселена, а в тази виртуална реалност, това е ролята на Господ.

Някои твърдят, че филмът е наивен и сантиментален. Но феновете на „Играч първи приготви се“ растат в геометрична прогресия и много от тях се отъждествяват с героите от филма. Да не забравяме, че това е Спилбърг – майсторът на задълбочения, многопластов и бърз сюжет, от който можете да очаквате много приятни емоции.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари