Вече на няколко пъти слушаме как настоящето конзолно поколение предлага неимоверен прогрес пред предишното, така сякаш миналите конзоли са показвали пиксели, а новите фотореализъм на ниво геймплей. Наскоро се появи малко по-различна информация от страна на разработчик, но си остава в сила факта, че кросгенерационната разработка може да създаде проблеми.

Вероятно една от последните големи видеоигри, които ще видим да излизат, както за предишното, така и за настоящето конзолно поколение е God of War Ragnarok. Но работата по играта не е била на никакъв етап спъната заради това, че освен версия за PlayStation 5 ще има такава и за PS4. Това мнение изрази наскоро директорът на анимациите на играта Бруно Веласкес в разговор с Eurgoamer.

Веласкес споделя, че той и колегите му са били наясно още в самото начало, че играта ще излезе освен за PS5 и за PS4. И Sony Santa Monica са искали още тогава – от историята до техническите аспекти на Ragnarok, да направят „най-добрата PS4 игра“. Що се отнася до техническите предимства на PS5 спрямо характеристиките на PS4, Веласкес ги определя, като „просто глазура на тортата“.

„От самото начало знаехме, че това ще е PS4 игра защото имаме желание да подкрепим фенбазата ни – има толкова много хора, които се радваха да играят първата игра на PS4. И така, знаехме го и бяхме ОК с този факт. Това щеше да е PS4 игра и щяхме да създадем най-добрата PS4 игра, която може да направим. Целта ни беше да надминем God of War от 2018 във всяко едно отношение. Присъствието на PS5 версията е просто глазура по тортата“, заявява Веласкес. Той допълва, че PS5 са хаптичните реакции, 3D аудио звукът, по-високият фреймрейт и по-добрите във визуално отношение текстури и графика, докато PS4 версията изстисква най-доброто, което може да предложи предишната конзола на Sony. И разбира се не визията и текстурите са основното в една игра.

„Това, което е уникално за тази игра е, че понеже първоначално това трябва да е най-добрата PS4 версия, имаше определени цели, които си бяхме поставили. Лато това да приключим историята подобаващо, да удвоим броя на персонажите, да имаме по-голямо разнообразие от врагове, да усъвършенстваме убийствата, извършвани по специфичен начин от конкретни оръжия. Така че всичко това, което си бяхме поставили като план беше осъществено на PS4. И това е и причината да не чувстваме по какъвто и да е начин, че сме ограничени в работата си – защото постигнахме всичко онова, което си бяхме задали като цел. И както вече споменах, PS5 в основни линии направи играта много по-добра. Но в крайна сметка именно понеже ние вложихме своята философия тук, ние в никой момент реално не сме почувствали пречка пред целите, които си бяхме поставили“, обобщава Веласкес.

God of War Ragnarok излиза на девети следващия месец.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари