Разработчикът на Star Citizen отрече за появата на финансови проблеми

2
62

Cloud Imperium Games, създатели на звездното приключение Star Citizen отрекоха появилите се наскоро спекулации, че студиото изпитва сериозни финансови проблеми.

Наблюдателни медии са се натъкнали на финансова публикация за взет от британския клон на компанията заем от Coutts & Co. И това на фона на $150 милиона, с които студиото разполага за работа по играта. Именно спекулациите около финансовото състояние на компанията накараха Ортуин Фрайермът да се появи в интернет, за да сподели, че това е просто бизнес ход, с който се цели да се избегнат възможни проблеми с обръщането на средствата в британски лири, тъй като Foundry 42, британското дъщерно студио на Cloud Imperium, което работи по сингъла на Star Citizen, Squadron 42, разходите им се правят в британски паундове, а приходите им идват в американски долари и в евро. „Вземайки предвид днешните ниски лихвени нива и в същото време продължаващата несигурност и промяна на валутата нагоре-надолу, това е просто един находчив ход от финансова гледна точка, който предприехме по съвет на финансовите ни консултанти“, обяснява Фрайермът в един от форумите на играта.

Освен това, пише той, заемът е взет от британското студио и не засяга по никакъв начин Star Citizen.

Това би трябвало да успокои всеки фен на проекта, а междувременно може да се отпуснете в стола и да изгледате последния видео дневник към играта: Around the Verse, с който Cloud Imperium ще ви запознаят с новите неща.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари