Играта за оцеляване в затвор Scum дебютира в Steam Early Access само преди няколко дни… и доста бързо привлече негативна вълна към себе си. Изглежда феновете не са останали впечатлени от външния вид на героите, които превъплъщават. Затова студио Gamepires беше принудено да пусне ъпдейт за играта, с която премахва нацистки татуировки.

Благодарени на допълнителното DLC Scum Supporter Pack играчите могат да добавят различни татуировки на своите затворници. Някои от тях обаче, като например числата 14 и 88 и железният кръст, често се ползват от нео-нацистки организации. Издателят Devolver Digital твърди, че е запознат с тях и че всички татуировки са съобразени с тези, които се предлагат в истинските затвори. Представител на компанията отправи нейните откровени извинения. Той сподели пред Polygon, че Devolver не поддържа тази идеология или други организации, изразяващи омраза. Използването на татуировките спомагало за реалистично отразяване на културата в затворите, но вече са премахнати от играта. Освен това издателят ще се консултира със студиото за проверка на цялото съдържание.

Разбира се, не всички геймъри останаха доволни от преждевременната промяна. Някои от тях споделиха в Reddit, че биха искали татуировките да останат в Scum, тъй като играта разказва историите на затворници, не за „мечета и хипита“. Въпреки всичко обидното съдържание едва ли ще бъде върнато обратно в Scum.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари