При анонса си през 2017 по време на Gamescom, Biomutant обещаваше чудесно забавление, но работата по играта отне далеч повече време на Experimental 101, отколкото са очаквали по това време. В интервю за IGN, шефът на студиото Щефан Лунквист даде повече подробности относно причината за тази така дълга разработка.

„Това е голяма игра. Прекалено голяма хапка за 20 човека“, започва той. Лунквист обръща също така и на оправянето на различни бъгове и грешки, което с наличието на един твърде скромен като бройка QA екип, не е лесна задача, особено когато става дума за игра с открит свят.

„Това беше огромен обем от работа за QA отдела, защото не е лесно да бъдат открити в една игра с открит свят. А след това, когато веднъж ги откривахме, те трябваше да бъдат оправяни и това поставяше допълнително предизвикателство пред нас, за един малък екип“, обяснява Лунквист. Друга пречка тук се явява и огромния сценарий от над 250 000 думи, който с времето нараснал от това, което бил в края на 2019, когато наброявал 85 000 думи. Помощ обаче оказали издателите на Biomutant от THQ Nordic, които решили да не пришпорват студиото със срокове, позволявайки им да се концентрират над важното и да използват колкото време им е нужно, за да поднесат на широката публика един качествен продукт. И макар и това да не е на дневен ред, създателите на играта мислят и за версия на Biomutant за настоящето конзолно поколение. След поредното забавяне на играта, което беше обявено наскоро, сега Biomutant се очаква да се появи на 25.05.2021 за сегашното и предишното поколение конзоли, както и за персонални компютри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари