Казват, че лоша реклама няма, но къде бива начертана границата между приемливата и неприемлива реклама? На този въпрос му се наложи да си отговори разработчик, който използва напрежението между САЩ и Иран след убийството на един от най-важните хора в ислямската република, за да рекламира своята военна игра, в опит да засили интереса към нея, предава DailyDot.

Conflict of Nations: World War Three на Dorado Games е безплатна браузърна игра, в която играещите могат да се включат в голям военен конфликт, разигравайки различни сценарии. В началото на тази година в официалния профил на играта в социалната мрежа Twitter се появява и съобщението, провокирало множество негативни реакции. „Иран започва Третата световна война? Симулирайте всякакви WW3 сценарии, за които може да се сетите в Conflict of Nations сега!“, гласи съобщението на студиото.

„Безвкусно. Докладвах тази реклама, като неподходяща. Призовавам и други да направят същото“, гласи първия коментар. „Това е отвратително“, посочва друг потребител на Twitter. „Надявам се компанията ви да се провали. Боже“. „Изтрий си акаунта“, настоява друг потребител на социалната мрежа. Други обаче не виждат нищо лошо в рекламния трик на студиото, поздравявайки ги за своевременната реакция да използват възможността да популяризират Conflict of Nations: World War Three. И на въпроса има ли лоша реклама, отговорът скоро е даден, след като водещи интернет медии разпространиха хода на Dorado, които направиха появата си на страниците на Business Insider, обяснявайки, че те разбират негативните реакции и страховете, които всички ние имаме за скорошен глобален военен конфликт, но играта е и възможност хората да се изправят срещу страховете си и да се забавляват с други хора по света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари