10.7 C
София

Технологията LocalRay ще въведе трасирането на лъчите и в смартфоните

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Израелската компания Adshir представи на CES 2020 своя софтуерен продукт LocalRay, който може да реализира трасирането на лъчите в реално време. Новата технология може да се използва в различни операционни системи, процесорни архитектури и не води до значително повишаване на консумацията на енергия.

Основателят на Adshir Реувен Бакалаш (Reuven Bakalash) работи върху тази система от седем години и има около 150 патента в тази област. Новата система вече може да се използва в ОС Windows и Android, като съвсем скоро ще излезе и версия за iOS. Могат да се използват както х86, така и ARM процесори, като за нормалната работа е достатъчна и интегрираната в чиповете графика.

Системата е добре оптимизирана и може ефективно да работи и в евтините мобилни устройства. Компанията вече е сключила договори за използването на новата технология в конзолния и мобилния сегмент.

Засега LocalRay все още се тества и усъвършенства, а компанията представи демонстрационен клип, който е възпроизведен на лаптоп ASUS ROG с видеокарта GTX 1080 Max-Q. Но технологията ще може да се използва и в обикновени десктоп компютри, лаптопи, таблети и смартфони.

Разбира се, разработчиците на игри ще трябва да интегрират LocalRay в своите проекти, когато технологията стане достъпна за всички. Обмисля се и хардуерната реализация на използваните алгоритми.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини