Electronic Arts имат пръст и в това.

Шведска медия, цитирана от GameRevolution, предава за сериозен отлив на служители от разработчика на Star Wars Battlefront 1 и 2, както и на Battlefield V, DICE. Причините са две, като е спорно коя от двете е повече виновна за обезкръвяването на шведската компания. Първата се състои в това, че няколко големи разработчика, между които Ubisoft и Epic Games и Paradox Interactive, наскоро са открили офиси в Стокхолм. Според шведската медия Di Digital, 13 са напуснали, за да преминат в Ubi, а осем – в Paradox. Изданието посочва, че става дума за повече от 40 човека, които са напуснали DICE през последната година.

„Някои от служителите, напуснали компанията са прекарали над 10 години в студиото, което преди беше известно с това, че броя на напускащи компанията, особено на ръководни постове, са изключително малко“, твърди изданието.

Но и другата причина, цитирана от медията, за напускането звучи логично – Star Wars Battlefront II. Ако си спомняте около играта се вдигна доста шум, заради противоречиви схеми за допълнителна монетизация. Както се казва обаче, номерът не мина, и след гневната реакция на геймърите и вниманието, което беше обърнато към практиките на ЕА от страна на политици в няколко страни, накараха издателят да промени голяма част от играта. Или по-скоро го направиха DICE. Може да предположим, познавайки как действа Мрежата, какво им е било на горките разработчици на шведското студио. От една страна са бесни геймъри, обвиняващи ги за решение, което едва ли е било тяхно, а от другата – ЕА форсирайки DICE да пренапишат цели части от играта и то възможно по-бързо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари