fbpx
-0.5 C
София

Скарлет Йохансон ще участва във филм за GamerGate

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Спомняте ли си #GamerGate, армията от недоволни млади хора, тролещи игрови разработчици и геймжурналисти? Е, разбира се, че не е това определението на движението, но поне масово в медиите ще срещнете именно подобни неща. Всъщност #GamerGate е нещо много по-различно. Има една втора група, която се дистанцира от действията на споменатите тролове, а именно – група активисти, настояващи за повече прозрачност и спазването на етични норми от стрaна на разработчици и журналистите, пишещи за видеоигри, и те – като геймъри определено не искат да бъдат наричани с имена, като „женомразци“, „расисти“ и всякакви други имена., защото просто не са такива Именно тази втора група счита себе си за оригиналните защитници на геймърската общност.

Нещата тук определено не са черни или бели и ще е интересно да видим как Холивуд ще отрази всичко това. Тъй като ще има и филм в центъра, на който ще са представители на GamerGate. А в главната роля ще видим очарователната Скарлет Йохансон.

Бившият шеф на Sony Pictures Ейми Паскал е собственик на правата на проект, който ще разкаже повече за Зоуи Куин. Предполагам си спомняте името на Куин. Може да се каже, че тя е причината за появата на #GamerGate, след като именно неща от личния ѝ живот дадоха повод на Адам Болдуин да се появи в Twitter, призоваващ за справедливост. Работата е била такава, че в Мрежата тръгват слухове, конспирации и версии на нашия “развален телефон”, които обвиняват Куин, че е имала интимни отношения с гейм журналист, за да може той да каже някоя и друга добра дума за Depression Quest, нейната игра. Ще си кажете: “Що за глупотевини занимават хората?!”. Еми, щом си нямат какво друго да правят. Разбира се, че Куин не е концентрат на всичкото зло и цялата тази работа с “един чул, че друг му казал, че трети май направил нещо си” не е основното. Вероятно това е преляло чашата за някои. Дали Адам Болдуин е просто един от онези незнаещи с какво да се занимават тролове или е искрен за #GamerGate, едва ли ни е работа да обсъждаме. Но в основни принципи това обуслови началото на движението, а по същество, нещата наистина не могат да са черни или бели. И, разбира се може да кажем, че тук пръст има и принципно отровената култура на комуникация в социалните мрежи и Интернет, която се гради на безсмислено противопоставяне и псевдовойни, от които никой няма нужда.

Филмът се базира на разказа на самата Куин за това, което ѝ се е случило. Изглежда също, че Ctrl Alt Delete, както е било първоначалното име на проекта е бил доста желан и от други студиа, но именно Паскал печели. Сценарият е поверен на Ребека Анджело и Лорън Блум, разследващи журналисти, известни с работата си за издания, като Wall Street Journal и The Economist.

Какво ще излезе от всичко това, предстои да разберем, но привличането на Йохансон е добър ход от страна на Паскал.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини